Promjena put u središte sebe


Život je pun iznenađenja,prilika, izazova, često se nemamo  za što uhvatiti jedina, a jedina konstanta je promjena. Prilično zanimljivo, a tako često joj se odupiremo. Zašto? Možda jer se bojimo nepoznatoga.  Sve što je poznato, automatski nam je i lakše jer je to naša zona komfora. Često kažemo ma kakvo god da je,moje je.  

Znate li da čovjek jedino sretan kada napreduje, kada uči, upušta se u nešto novo, nepoznate, istražuje. Život je i stvoren za istraživanje. Kao mali često smo istraživali. Nismo se bojali dubine mora, veličine prostora, okusa zemlje, vrućine štednjaka i sl. jer smo bili znatiželjni.
 Zašto smo odrastanjem prestali biti znatiželjni? Što se promijenilo? Možda iskustva koja smo stekli, ona su nas oblikovala i rekla ma dobro ti je i ovdje, zašto se mučiti kada ne znaš hoće li biti dobro ili loše.

Ako ne otvorimo srce i ne otvorimo se za svijet koji čeka na nas “velike istraživače“, nikad nećemo saznati kakve nas sve avanture čekaju. Je li nešto dobro ili loše često se i sami pitamo, a zapravo trebamo samo živjeti dan po dan, disati i biti zahvalni za svaku priliku jer svaka promjena je prilika za rast i vrijedne lekcije koje možemo naučiti i postati bolja osoba.


                                 Izvor: sviportali.com

Primjedbe