Što se sve može u 1 minuti? – Menadžer za 1 minutu


U ruke mi je došla knjiga MENADŽER ZA 1 MINUTU od autora Kenneth H. Blanchard, Spencer Johnson.

Knjiga je kratka, slatka i korisna. Toplo preporučujem.

Menadžer za jednu minutu je menadžer koji  efikasno vodi sebe i svoj tim tako da ljudi i organizacija imaju korist od njegove prisutnosti. U 1 minuti ostvaruje značajne rezultate.

Samo 1 minuta je potrebna za malo hraborsti, nakon čega slijede velike stvari. 

Izvor: www.youtube.com


Evo kako postati MENADŽER ZA 1 MINUTI:

  1.  Ciljevi zapisani na 1 STRANICI – ne više od 250 znakova da se ciljevi mogu pročitat za 1 MINUTU.  80% rezultata će doći od 20% ciljeva
  2. Ciljevi moraju biti razumljivi zaposleniku i svaki zaposlenik mora znati što se od njega traži i zašto.  Jedino tako zaposlenik može biti maksimalno angažiran i tek onda se pred njega stavljaju ciljevi i traže načini da ih riješi.
  3. Menadžer mora pomoći zaposleniku da ostvari svoj max potencijal. A to se jedino ostvaruje pohvalom (feedback) u trenutku kada zaposlenik učini posao dobro i traje 1 MINUTU.  Zaposlenik je zadovoljan i radi posao s većim guštom, jer se njegov rad cijeni.
  4. Menadžer opominje zaposlenika kada napravi pogrešku i to traje 1 MINUTU i onda se nastavlja posao. Menadžer ne kritizira osobu već samo posao koji radi. ( Ništa nije osobno) Nikad ne kudi zaposlenika pred drugim zaposlenicima niti na temelju neprovjerenih informacija ili informacija koje dolaze od treće strane.
  5. Nakon što zaposlenik ispravi  pogrešku menadžer ga pohvali dodirom ili rukovanjem i govori mu da je njegov rad značajan i prepoznat od strane organizacije.
  6.  Menadžer uvijek pohvali zaposlenika, za dobro obavljen posao, pred drugima.
  7. Na ciljeve se u 1 MINUTI uvijek može vratiti zaposlenik i vidjeti da li  rad i njegovo ponašanje odgovara unaprijed zadanim ciljevima.
MENADŽER ZA 1 MINUTU JER SU LJUDSKI RESURSI NAJVEĆA VRIJEDNOST SVAKE ORGANIZACIJE.

Primjedbe