7 koraka do cilja


Početkom svake godine svatko postavlja ciljeve koje želi ostvariti “baš ove godine“ ali samo ih rijetki i ostvare u potpunosti.

Zašto je to tako?

Ovih 7 koraka do cilja će pomoći da otkrijete zašto i pomoći vam da ove godine baš vi ostvarite svoje.

Slika 1.  7 koraka do cilja



7 koraka do cilja ( slika 1.) prikazuje piramidu i 7 naizgled jednostavnih koraka do ostvarenja cilja. Svaki korak mora biti u potpunosti jasan, a predanost i želja do ostvarenja cilja velika.

  1. Cilj – Pobroje se svi ciljeve i odabire se jedan najvažniji, specificira se i kreće se na korak 2.
  2. Odabir puta - Zapišu se svi načini kako doći/što sve treba naučiti/upoznati/koje vještine steći da bi došli do cilja.                                                                                                                          Odabire se jedan put/vještina koja se čini najbolja i radi se na njoj, svaki dan, dok se ne ostvari u potpunosti. Nakon toga kreće se na drugu vještinu itd.
  3. Fokus, fokus, fokus – Cilj je uvijek na umu i teži se njegovom ostvarenju. Na kraju svakog dana napravi se rezime i sagleda se objektivno kako se danas pridonijelo ostvarenju cilja i napravi se plan za sljedeći dan.
  4. Podrediti sve cilju –  Ništa se neće samo od sebe promijeniti.  Sve treba biti podređeno cilju SVAKI DAN. Okružiti se pozitivnim ljudima, vjera u samog sebe i svoj cilj (emocije, govor tijela, energija, um), navike, rutina i okolina.
  5. Osjetiti ostvarenje cilja – Dopustite si osjetiti zadovoljstvo, emocije i sreću kao da ste ostvarili cilj. Neka to bude igra, ne obaveza.
  6.  Zahvalnost – Jednostavno budite zahvalni sada i svaki dan
  7. Zašto? – Da bi u potpunosti ostvarili cilj morate znati zašto ga ostvarujete, za koga, zbog čega?
Kada to osvijestite i krenete ponavljati ove obrasce 7 dana, preći će vam polako u naviku i biti ćete bliže cilju.  

Na kraju ne zaboravite da upornost, ponavljanje i učenje svaki dan novog/upoznavanje novih ljudi/situacija/stvari vodi vrhu piramide, a zadovoljstvu i ponos na samog sebe je najveća nagrada.




Primjedbe

  1. Odlična piramida! A svaka priča je posebna i nadahnjuje.. Svaka čast blogerici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pracenji bloga i komentaru. Drago mi je da Vam se svida. :-)

      Izbriši

Objavi komentar