Čestitaj si petak

Dnevni raspored (Agenda)

Svaki menadžer ima dnevni raspored (agendu) kako usred ubrzane svakodnevnice ne bi zaboravio stati i vidjeti što je napravio, a što još treba. Nagraditi se za ono dobro i u slučaju poteškoća zatražiti pomoć s preostalim zadacima.  

Kao i svaki menadžer, na svemu što dobro radimo, trebamo si svakodnevno čestitati i truditi se riješiti ostatak obaveza samostalno ili uz pomoć drugih.

Čestitaj si petak!

Ana je došla na posao i od jutra bila čangrizava jer je prethodnu večer imala prvu veliku svađu s dečkom. U kavu je umjesto šećera usula sol. Šef ju je tražio hitno da obavi zadani posao. Usred posla su joj svi papiri popadali na hodniku i baš taj dan kopirka nije radila. I tako je živčana marširala cijeli dan po uredu kao muha bez glave i kukala.
Starija kolegica Đurđica je prošla kraj nje i zastala, dok je ona kukala, rekla joj je “Hej, Čestitaj si petak“! Cijeli tjedan si izgurala, danas je petak djevojko. Pojedi nakon posla kolač, uživaj u danu, zdravi si i ne zaboravi disati.
Ana je ostala u šoku, pogledala je zbunjeno. Otišla je na zrak i bila ljuta na Đurđicu jer što žena od 60 godina može znati. Đurđica živi sama bez ikoga, stalno je na bolovanjima i sad je lako njoj dijeliti savjete. Onda je zastala i shvatila da je Đurđica vrlo usamljena i bolesna žena, koja svima uvijek nasmijana poželi dobro jutro.  
Ana je znala da je pretjerala, udahnula i nastavila kao da se ništa nije desilo.


U žurbi, nedaćama i brzom vremenu jednostavno zaboravimo na svom dnevnom rasporedu stati i ČESTITATI SI PETAK!

Treba zastat i vidjet svoj dnevni raspored - do kuda smo došli, što smo sve dobro napravili, a ne samo što “još trebamo“. I znati da uvijek ima dobrih ljudi koji će nam pomoći ili nas podsjetiti da zastanemo i vidimo da nije sve baš tako crno.

Zato je dobro napisat si par rečenica koje ćete čitat u takvim danima ili svako jutro i staviti si to kraj radnog stola, kreveta ili vrata i vidjet da se u dnevnom rasporedu uvijek nađe vremena za Česitat petak!

Primjer : Čestitam si petak!
Završila sam fakultet.
Izvrsno pečem kolače.
Svaki trud se isplatio, nastavi se truditi.
Diši.


Kako zvuči vaš : Čestitam si petak?!

Primjedbe