Zona ugode (Comfort zone)

Comfort zone je stanje u kojem se osoba osjeća ugodno, poznato, opušteno i s izrazito niskom stopom stresa. Svi volimo comfort zone ( zonu ugode, tj. poznati teren), ali nas novi teren tjera na poboljšanja, izazove i dugoročni napredak.

Priča o Marini

Marina je nakon završenog Ekonomskog fakulteta počela raditi kao pripravnik u knjigovodstvu. Marina se u početku jako trudila da nauči posao, ostajala je duže, nosila bilješke doma i učila.  Nakon godine dana usavršila je posao i radila ga malenim prstom jedne ruke. U preostalo vrijeme odlazila je na tržnicu po nabavku, sve ranije odlazila s posla, obavljala privatne pozive...

Kako se nakon 3 godine obim posla povećao, a nove ljude nisu primali, Marina je dobivala sve više novih zadataka. U početku je bila ljuta jer više nije imala vremena pojesti gablec, a kamoli otići na tržnicu.  Ponovo je učila i ostajala sve dulje na poslu, da sve stigne napraviti, a trpio je i njen privatni život.

U konačnici je shvatila da je najbolje novonastalu situaciju prihvatiti kao izazov ( umjesto da se nervira ) i upućena u sve više novih segmenata posla, nakon 10 godina otvorila je knjigovodstveni servis Marina & Co.  Koje uspješno posluje i danas.
Marina PONEKAD i stigne otići na tržnicu da vidi koliko košta povrće danas. J


Izvor:http://www.abundancetapestry.com/

Comfort zona nije samo na poslu, to je svaka nova situacija u životu koja nam omogućava da upoznamo bolje sebe i svoje mogućnosti.

Posao, privatni život, razne nove situacije/ događaji/ ljudi... samo trebamo gledati na to kao izazov i znati da možemo i moramo bolje. A svaki trud se u konačnici isplati KAD – TAD.



Primjedbe