Timski rad - zajedno smo jači

Poznata je izreka“Dvije glave su pametnije od jedne“. Time se želi pridati važnost timskom radu kojima se postižu bolji rezultati, ali samo kada i ako imaju isti cilj i međusobno se uvažavaju i nadopunjuju. Upravo je kriza vrijeme kada se poduzeća okreću timovima i traže od njih pomoć i učinkovita rješenja vođeni prethodno navedenom izrekom.

Dvojac s kormilarom

Matej, Dario i Ante su se prijavili na Regatu za Mušku disciplinu M2+ (dvojac s kormilarom) . Naporno su vježbali cijelu godinu i željele sebi i drugima pokazati rezultat mukotrpnog rada. Imali su složan cilj – biti prvi.  Matej i Dario su veslali, a Ante je kormilario. Regata je počela, voda je bila mirna, a vrijeme kao stvoreno za pobijedu. Dečki obuzeti početnim adrinalinom veslali su najbrže, što su se više odmicali od starta počela je padati koncentracija, ali kormilar Ante se nije dao. Svojim sve glasnijim uzvicima davao im je sve brži ritam i time asistirao u taktici tijekom utrke do cilja. Dečki su se trgnuli i ušli prvi u cilj.

Znate zašto?

Imali su zajednički cilj, želju, trud i bili su svi za jednog jedan za sve.




Veslanje je odličan primjer timskog rada i koliko je važno vjerovati jedan drugome, a isto tako je poznato da je sreća veća kada se dijeli.

Primjedbe