Butt brush - recite NE smetnji


Sigurno ste se i sami susreli da vas pri odabiru proizvoda u trgovini drugi kupac okrzne s leđa kada prolazi iza vas i to ne jednom nego više puta. Smeta li vam to? Zasigurno vas je ometalo pri odabiru proizvoda i ubrzo ste odustali od proizvoda te otišli dalje.

Butt brush (okrznut straga) je fenomen često korišten u prodaji. Označava smetnju pri kupnji, kada se proizvodi nalaze na neprimjerenim prostorima što utječe u konačnici na manju prodaju tog proizvoda, tj. odustajanje kupca od kupnja ne zbog samo proizvoda nego zbog nesvjesnog utjecaja drugih na vašu koncentraciju i privatnost pri kupnji.    

Rješenje je pomicanje proizvoda na mjesta gdje će kupac moći u miru razgledati i odlučiti se za proizvod bez smetnji.

Butt brush u svakodnevnici


Jana je svjesna Butt brush fenomena i u svakodnevnom životu. Često mora obaviti posao u zadanom roku. Ali je baš u tom periodu netko/nešto dekoncentrira (bilo da joj zvoni telefon, kolegi nešto nije jasno, dolazi e-mail koji traži hitnu povratnu informaciju....) Vrijeme ide i Jana više nije skoncentrirana na primarni zadatak. Svaki put kada se vraća na njega treba joj vremena da se prisjeti gdje je stala i svaki put se uznemiri jer ima sve manje vremena. Stoga je odlučila stati na kraju "smetnjama". 




Od kada koristi podsjetnik - Butt brush - zaustavite postupcima (slika iznad), usmjerena je na svoj zadatak, brže gotova i u konačnici smirenija.

Primjedbe