Žene u poduzetništvu - motivacija i lekcije za rad i život



Kraj tjedna je, večer, prostor se puni sve više i željno isčekujemo početak predavanja žena u poduzetništvu. Predavanje šest veličanstvenih žena koje žele prenijeti svoju priču, savjete i entuzijazam poduzetništva na druge ljudi. Pouka nikad ne odustaj, svaku nepriliku okrenu u svoju korist i guraj svoj film do cilja.

Šest uspješnih poduzetnica, različitih životnih dobi i poslovnih područja, započelo je svoju priču o uspjehu.  Publika se sastojala većinom od mlađih žena i pokojega muškarca, prostorija je bila dupkom puna i svi su željno očekivali neki ljevak kojim će nam uspješne žene uliti brojne savjete u  mozak i polučiti uspjeh.  Atmosfera je bila odlična, a pozitiva se širila na sve strane.

Dvije žene nakon rastave kreću same ispočetka i pokreću samostalan posao. Jedna poduzetnica s  40 godina otkriva što voli, u čemu je dobra i što želi raditi. Tadašnja studentica baca bisere pred svinje i svima otkriva svoju ideju te biva razočarana i obeshrabrena, samo kratkotrajno, ali ne odustaje . U PROSJEKU NA 14 POSLOVNIH POGREŠAKA DOLAZI 1 USPJEŠAN PROJEKT. Ismijavanjem poslovne ideje  ne znači da je ideja loša, ne odustaj! Pronalaženje kanala i korisnika nije lako, iziskuje trud i ulaganje ali je vrijedno. Svaka škola košta. Put do uspjeha  nije vodoravan i bez prepreka, ali vrijedi. Slušaj svoje srce i radi što voliš jer jedan je život i nema reprize. MIŠLJENJE JE POPUT GUZICE, SVATKO GA IMA. S kim si takav si. Umrežavanje je bitno. Budi dobra prema drugim ženama. Uvijek pomozi, netko je i tebi pomogao. Nikad nije kasno za učenje. Znaj da možeš sve, ali samo ako želiš i odlučiš krenuti u ostvarenje cilja. Slušaj sebe, druga mišljenja i kritike uzmi s rezervom. Svaku nepriliku/nevolju iskoristi kao priliku za rast. SVATKO IMA IDEJE, KLJUČ  JE U REALIZACIJI.

Ovu su samo neke od pouka koje su poduzetnice udijelile svima prisutnima. Nakon predavanja i divnih priča svatko je imao priliku pobliže popričati s poduzetnicama i dobiti koji individualan savjet/ohrabrenje/knjigu.




Poanta je da svatko ima svoju priču, svatko je naišao na ljude koji nisu vjerovali u nas, naše ideje i mogućnosti. Isto tako ima dobrih ljudi koji su tu uvijek za nas i koje otkrivamo svaki dan. Bitno je znati tko smo i što želimo, tada ostale priče nisu bitne. Trebamo slušati svoje srce i slijediti svoje želje jer jedan je život i nema reprize. 


Primjedbe