Fokus - Zašto pričati o fokusu?


Na čemu Vam je fokus danas?

Sigurno znate da ako kupite zeleni automobil ili planirate kupiti određeni automobil, primijetiti ćete koliko ima zelenih automobila oko vas. Ako želite zasnovati obitelj, primijetiti ćete kolica, obitelji i trudnice. Ako tražite intenzivno posao, svaki prizvuk na ime posao će se alarmirati u vašoj glavi.
E pa da, to je fokus. Sve drugo zanemarite jer je vama to fokus i često ne razumijete kako drugi to ne vide.

Ana i Marta - različiti fokusi - nema sinergije

Ana i Marta su radile na poslu i imale rok za obaviti posao koji se sve više bližio kraju, a one su još imale dosta toga pred sobom nedovršenog. Ani je bio fokus da što prije stigne kući djeci, pa joj je fokus bio da se požuri i "sklepa" sve kaj se može i da stigne što prije doma svojoj obitelji. Marta je bila single i trenutno ju  je mučio osip koji joj je izbio po tijelu. Marta je samo pričala o osipu, sve ljude je davila i pričala samo o osipu, tražila na internetu i time je usporavala i ometala Anu i otežavala da se posao privede što prije kraju. Fokus im je bio različiti, a pošto su radile u timu nisu djelovale kao tim.

Ovo je odlična vježbza: U KOJOJ TREBATE PREBROJATI KOLIKO PUTA SU IGRAČI OBUČENI U BIJELO MEĐUSOBNO DODALI LOPTU! Video u kojem možete vidjeti na konkretnom primjeru što je FOKUS i kako ustvari djeluje i ako se uistinu FOKUSIRATE na cilj sve drugo ćete zanemariti i ustrajati dok ne stignete do cilja.



Kada imate fokus samo to vidite kao cilj i težite tome. Ako opet radite u timu dobro je odrediti fokus da bi uskladiti energije, vrijeme i djelovali sinergično. J


Primjedbe