Dobivamo ono što toleriramo


Nedavno sam čula rečenicu od Tony Robbins koja mi je počela zvoniti u ušima i odlučila sam je podijeliti s vama.

     We all get what we tolerate!

Dobivamo ono što toleriramo!

Zvučni moćno, zar ne?

Uistinu je tako. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo. Dobivamo što toleriramo.Dobivamo što toleriramo.

Bilo da se odnosi na posao, ljubavnu vezu, zdravlje...može se primijeniti na svaki segment.
Ukoliko kažemo dosta i nešto promijenimo dobiti ćemo nešto drugo. Ukoliko nastavimo tolerirati dosadašnje stanje, ništa se neće promijeniti jer mi to još toleriramo. Nije lako reći dosta i promijeniti nešto, ali ako ne promijenite možete još tolerirati, tj. ako ne promijenimo ništa, ništa se neće ni promijeniti.

Danas vam pričati priču o Nataliji vs. Šefiki, koja ju maltretira na poslu (svi čitatelji znaju da imam praksu stavljati priču s kojom se možemo poistovjetiti, ali za ovo ne treba priča. Treba reći dosta mi je i učiniti prvi korak.  

Izvor: https://quotefancy.com/

Zamoliti ću vas da svatko kaže dosta jednoj sitnici u svome životu, tj. da prestanete tolerirati ono što vas smeta, uzrokuje stres i da se pokrenemo jer ono što živimo je ono što toleriramo (mislimo o tome, osjećamo to i fokus nam je na tome). Promijenimo već danas, pa makar bila i najmanja sitnica, koja će vas potaknuti da nastavite dalje.

Prijedlozi: 15 minuta šetnje na dan, 20 minuta čitanja knjige umjesto Facebooka, stevia umjesto šećera u kavu, do onog zauzeti se za sebe na poslu zbog sebe, upisati se u teratanu, moliti/meditirati, upisati tečaj koji smo uvijek htjeli upisati, zamoliti muža pričuva djecu dok odete s frendicama na kavu i slično.

Što vi više nećete tolerirati od danas?

Zapamtite: Ako ništa ne promijenite, ništa se neće promijeniti!


Primjedbe