Postupak traženje posla - muka ili pouka

Čim se sjetite da morate ići potražiti posao na određene stranice ili nešto napraviti po tome pitanju, vama se (zaokružite) :
a)počne okretati u stomaku
b)boli vas glava
c)imate pametnijeg posla (čišćenje stana,čuvanja klinaca,kuhanje, gledanje tv-a,internet)
d)ogladnite
e)postanete pospani

Zanimljivo je to traženje posla. Pitam se zašto njemu ne pristupamo kao odabiru sljedećeg putovanja kamo želimo ići, da zavaramo mozak bar malo. Iskreno probala sam to, ali mi nikad nije uspijevalo.

Iz tog razloga: 1) tražiti posao kad si odmoran i raspoložen
                        2) stvoriti si dobar osjećaj, lagana muzika, kavica, cigareta, čokolada
                        3) pristupiti tome kao kupovini hrane preko neto, vidiš ok može, napišeš molbu i                                     pošalješ
                        4)Bez očekivanja, nema uvijek niti svih namirnica u skladištu, iako baš to želimo
                        5) Nekad probati poslati nešto što inače ne bi, zašto ne bi probali nema se što izgubiti,                             to često radimo sa nekim namirnicama pogotovo ako su na akciji
                        6) Veseliti se svaki dan novoj ponudi, što bi danas mogli probati, što ima novog, što                                  se traži
                        7)Ne se bojati. Uvijek možemo probati

Ne zaboravite da niti mjesečna kupovina nije uvijek lagana, nekad tražite neku namirnicu a nigdje je nema, ali zbog toga ne očajavate, kupite neku drugu, pa kada dođe ova koju tražite kupite nju. 

Lakše je ovako gledati, iako znamo da moramo imati posao da bi mogli kupiti namirnice, ali opet, vrijedi pokušati. Bar nije takav presing da se mora, mora i mora....i možda nećete naći odmah što tražite ali ćete naći neku zamjenu dok ne dođe onaj željeni posao. 

Ali ne smijemo prestati tražiti, to je najgore. Kada odustanemo, odustali smo od svojih snova, a nikad ne znate gdje će se ta vrata otvoriti, koga ćete sresti, upoznati, naučiti.

Gledala sam baš jučer film The Pursuit of Happyness ( U potrazi sa srećom) sa Will Smithom i baš sam bila nekako tužna, ali film je ustvari predivan. Lopta je okrugla, samo treba ići, boriti se i nikad ali nikad se ne predati. I da nije lako, ali nitko nije rekao da nije vrijedno. Sve ovisi o tebi i kako ćeš tome pristupiti.

"Nemoj dopustiti da ti itko ikad kaže, da nešto ne možeš učiniti, čak niti ja, ok? Imaš san, moraš ga zaštititi. Ljudi nešto ne mogu, pa tebi kažu da ne možeš. Ako želiš nešto, idi po to. Točka." (The Pursuit of Happyness)




Primjedbe